Francesca Vadell Cubells (Manacor, 1986), és actriu llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona, dramaturga i Professora Associada de Tècnica Fitzmaurice VoiceWork®. Ha ampliat els seus estudis a Londres, Itàlia i Nova York. També és gestora cultural per la UOC. Actualment combina la feina d’actriu amb la de docent a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Cursos amb Sergi Belbel, Andrés Lima i Jorge Sánchez a la Sala Beckett completen la seva formació. Actualment participa en el Projecte Peripècies com a actriu i dramaturga de la Sala Beckett de Barcelona, dirigit per Sergi Belbel.

 

Ha fundat la seva pròpia companyia Cia Na Maia. La primera obra que  han creat ha estat Codi a Nai, conjuntament amb Antònia Monroig; basada en l'obra poètica de Miquel Àngel Riera. 

Els secrets de l'Arxiduc i Queixalades de verd són alguns dels darrers muntatges. Amb Alícia Olivares han creat Mirall de la veu i el crit, basat en la poètica de Jaume Vidal Alcover.

Actualment, actua a Cendres. Cartografia de l’exili de Joan Tomàs Martínez, Cia La Polar i a Herència abandonada, de La Volcànica, escrita i dirigida per Lara Díez, representada al Teatre Akadèmia de Barcelona.

 

És membre fundadora de la companyia Retret Teatre. Els darrers muntatges han estat: Háblame de Lorca, Miguel; Dos Cafès i Sunset Park al Teatre Gaudí de Barcelona o La Magdalena o l'any dels trenta, de Lara Díez al mateix Teatre Gaudí de Barcelona amb la Cia La Volcànica.

Amb la Cia La Fornal ha actuat a La Història Robada, guanyadora del Projecte Alcover i La Cita.

Guanyà el Premi Bòtil 2011 juntament amb Toni Vallès i Eulàlia Bergadà amb l’obra Benaventurats, basada en la poesia de Miquel Àngel Riera

Amb Corcada Teatre, Negret de Guinea, Dir. Xavi Martínez i ha actuat en el muntatge Les llargues nits a Can Sales, Dir. Toni Galmés. Dins el programa Mercat de Veus, treballa per la Diputació de Barcelona com a narradora oral. Així mateix, ha posat la veu a diversos documentals del Govern de les Illes Balears.

© 2023 por COMPAÑÍA DE TEATRO. Creado con Wix.com
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now