ESTENDRE. V [...] 1. Posar tot llarg o pla (allò que està plegat, contret, arronçat). 3. Augmentar la llargària o l'amplada d'una cosa. 4. Donar més amplitud a la potència, domini, autoritat, dret, etc. Estendre la vista: dirigir-la al lluny. [...] 6. Difondre. 7. Ocupar una extensió; estar situat entre dos punts. 8. Escriure, redactar un document.

 

Diccionari Alcover Moll. 

S'estenen, és un projecte teatral comunitari que ens permet trobar-nos amb dones majors de 70 anys. Totes elles són veïnes del poble o ciutat on es desenvolupa l'acció i juntes ens endinsem en un procés de creació compartida.

Les participants pugen a l'escenari i amb les seves quotidianitats, pors i alegries; que ens ajuden a reflexionar sobre l'amor, la mort, els desitjos, els somnis i la infància i la memòria.

S'estenen, connecta amb les dones que teixeixen la ciutat amb la voluntat de crear un espectacle i generar sinergies entre les persones que habiten els mateixos carrers.

 La direcció és a càrrec de Mercè Mariné i Francesca Vadell Cubells.

Volem revelar com la quotidianitat de les àvies explica qui som i mostra els nostres conflictes i desitjos. Per això, ens barregem amb la ciutat; per portar a escena les seves veus, les seves dones (que sovint en silenci) sostenen part de la nostra història.

Així doncs, el teatre es converteix en un punt de trobada, un espai que genera diàleg; on l'expressió, la llibertat i la creativitat, són els motors que ens mouen.

S'estenen, és el nostre tercer projecte de creació i acció comunitària. Ens avalen anterior projectes amb veïnes del Poble Sec (Barcelona) amb la col·laboració de les associacions Baixem al Carrer i Acompanyament a la Gent Gran, que estrenàrem al Festival Nun Off (Festival de Creació Emergent de Barcelona). El segon projecte fou amb veïns del Guinardó amb el suport del Projecte d’acció Comunitària Radars de l’Ajuntament de Barcelona.

Què han dit del nostre projecte?


"Per nosaltres és molt bonic veure com, al llarg dels anys, el projecte ha pogut fer col·laboració que han contribuït a millorar la qualitat de vida de les persones grans a què acompanyem. Però més important encara, aquestes activitats extraordinàries els hi han permès recuperar la il·lusió i les ganes de participar, implicar-se i compartir. Aquest és el cas de la col·laboració amb la companyia Cia Na Maia. Ha estat un procés molt emocionant i s'ha gestat una preciosa relació d'estima, amistat i reminiscència, que ha portat a un grup de dones grans a unir i reviure els seus records. Han estat dos mesos de treball conjunt, compartint moltes emocions i vivències.

 

Entre aquest grup de dones hi ha representants dels projectes d'Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. Pels espectadors i espectadores va ser un ESPECTACLE en majúscules. Veure aquestes 7 dones plenes de vida, compartint tan obertament les seves vivències, emocions i experiències, ens va emocionar i molt.
Es fa notar tot el treball que hi ha darrere de la mà de la Francesca Vadell i la direcció de Mercè Mariné. Després de veure l'obra sencera vam sentir que una petita part de la vida d'aquestes dones formava part de la nostra en certa manera, gràcies!" 

Acompanyament a la Gent Gran. Projecte de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec.

Font: https://acompanyamentalagentgran.wordpress.com

el procés d'assaig

La peça que construïm neix després d'un procés d'assajos de dos mesos i mig. 

Poble Sec (barcelona)

LEs persones que ho han fet possible

Mostrar más

Elles són les set dones que han format part de S'estenen (Poble Sec). Sense la seva saviesa i sensibilitat, el nostre projecte no seria possible. GRÀCIES!

Altres projectes d'acció comunitària

Guinardó (barcelona)

Busca’m al Guinardó.

Aquest és un projecte que ens ha permès trobar-nos amb veïnes i veïns del Guinardó i Baix Guinardó, que formen part del Projecte Radars.

La nostra voluntat ha estat crear un espai de trobada, que utilitza les arts escèniques, per generar sinergies entre els participants del Projecte Radars. Al mateix temps, volem donar veu a la quotidianitat i als records de les persones grans, per tal d’enriquir-nos i avançar com a societat.

Actualment, estem començant nous projectes a Mallorca i Catalunya. Ben aviat ho compartirem a la web!

© 2023 por COMPAÑÍA DE TEATRO. Creado con Wix.com
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now